Om Cerberos

I et bryggers i Søborg har vi etableret vores lille håndbryggerværksted, hvor vi eksperimenterer med at skabe kvalitetsøl på hobbybasis.

Hvem er vi:

  • Asger Wisti Nørgaard
  • Bramwell Flyckt

Familie, venner og bekendte inviteres ofte med som bryggeassistenter og gæstebryggere kan forekomme.        

Navn og logo:

Cerberos er vores bud på en trehovedet ølhund, inspireret af myten om helvedeshunden Cerberus, som i henhold til den græske mytologi vogter indgangen til hades:

Logoet er designet af billedkunstner Nils Sloth.

Fra wikipedia:

Cerberus, Cerberos, Kerberos

Kerberos (oldgræsk: Κέρβερος, også Cerberus) er i græsk mytologi navnet på en trehovedet hund, med slangehale, som vogter indgangen til Hades. Kerberos står bundet på den bred af Styx, som vender mod dødsriget.

Den arbejder for Hades, og den tager imod folk, når de ankommer til Hades samt sørger for, at kun de døde kommer ind i dødsriget og at ingen døde kommer ud. Underverdenens vagthund, som den også bliver kaldt, er afkom efter uhyrerne Tyfon og Echidna. Dens søskende er Hydra og Chimaira. Det blev sagt, at den var så frygtelig at se på, at man blev til sten ved synet.

Kerberos kunne dog godt være venlig, hvilket den altid var over for dem, der ankom til dødsriget. Den boede i en hule, som vendte ud mod Styx, hvilket var perfekt for dens overblik.

Skummet, som dryppede fra Kerberos gab, var efterstræbt af jordiske hekse som gift.